Småbrukerkjerringa

Av Arne Mæland (2021)

Om kunstverket

Arne Mæland (født 4. november 1950 i Etne i Hordaland) er en norsk maler og billedhugger bosatt i Os.

Mæland er lærer av utdanning. Som kunstner er han i hovedsak selvlært, men har likevel studert under professorene Zamfir Dumitrescu, fra Romania, og Rino Giannini, Pietrasanta og Boutros Romhein, Arco Arte, Carrera, fra Italia.

Kunstarbeidet driver han med på heltid og har hatt mange oppdrag, både for private og offentlige institusjoner, for kirker og sykehus, privapersoner og bedrifter, såvel i Norge som i utlandet.

Arne Mæland benytter mange uttrykksformer og arbeider både med skulptur, akvarell og maleri i et allsidig formspråk som spenner fra det naturalistiske til det abstrakte. I dimensjon varierer verkene fra statuett til statue, fra små lysrelieff til kirkeutsmykking.

Kunstneren er dessuten initiativtaker til og leder for det internasjonale skulptursymposiet i Os, der kunstnere fra hele verden deltar.

Bybildet i Bergen bærer også preg av Mælands skulpturer. Nyttåraften 1999 plasserte han skulpturen «Uteliggeren» for å minne oss på at ikke alle har det like bra inn i det nye årtusenet. Kirkens Bymisjon kjøpte senere skulpturen. Statuen bærer teksten: «Ingen er bare det du ser».

Mæland avduket 4. februar 2007 sin hittil største skulptur, «Livet, leiken og draumane», som en gave til bergenserne fra Christian Rieber og Ragna Sofie Rieber.

Arne Mæland driver Galleri Solbakkestova, Os sammen med sin sønn Vidar Bratlund-Mæland.

Arne Mæland

Les mer...

Relaterte artikler